JTA Connection siirsi osan tuotannostaan TAKKiin

Uutiset
Työelämän ja oppilaitosten välinen raja hälvenee, kun opiskelua viedään yhä enemmän työpaikoille ja yritykset tulevat oppilaitoksiin. JTA Connection siirsi osan tuotannostaan TAKKin tiloihin Nirvassa. Samalla avautuu uudenlaisia mahdollisuuksia muuhunkin yhteistyöhön.

- Meillä oli aavistus tilan tarpeesta, kun TAKKin yrityspalvelujohtaja Olli-Pekka Tuomi osui vierailulle ja tarve tuli puheeksi, kertoo JTA Connectionin Business Unit Director Jere Mattjus.

JTA Connection tekee sähkö- ja automaatiosuunnittelua, asennusta, tuotantoa sekä robotti- ja automaatioratkaisuja teollisuuteen. Projekteina toteutetaan mm. tuotantolinjojen modernisointia, joka lähtee suunnittelusta ja päättyy tuotantolinjan kokoamiseen ja käytön aikaiseen huoltoon. Toimitilat sijaitsevat TAKKin Nirvan kampuksen tuntumassa, moottoritien toisella puolella.

- Läheisyys oli yksi ratkaiseva tekijä siinä, että päädyimme siirtämään toimintaa TAKKin tiloihin. Työnjohto on helpompi hoitaa, kun etäisyys ei ole liian suuri vaan on helppo tarpeen tullen vaikka piipahtaa paikalla.

- Tärkeää oli myös se, että tilat eivät vaatineet isoa remonttia ja fasiliteetit, kuten sosiaalitilat ja ravintola, olivat valmiina.

JTA Connection on siirtänyt TAKKiin robottien kokoonpanon ja varustelun. Työntekijöitä 300 neliön hallissa on 3-4. Kaiken kaikkiaan tuotannossa työskentelee vaihtelevasti 3-10 henkilöä. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi, ja tällä hetkellä tulevaisuus näyttää valoisalta.

- TAKKin kanssa on tehty yhteistyötä aiemminkin mm. opiskelijoiden työssäoppimisen ja rekrytointien puitteissa, Mattjus toteaa.

Samoissa tiloissa toimiminen mahdollistaa myös uudenlaisia yhteistyön muotoja.

- Voisimme tarjota käytännön oppimis- ja harjoitteluympäristön sähköpuolen opiskelijoille ja koneistamossa voisimme teettää yksittäisiä osia ja prototyyppejä, Mattjus suunnittelee Olli-Pekka Tuomen kanssa.

JTA Connectionin lisäksi TAKKin Nirvan tiloissa toimii myös hitsauksen NDT-tarkastuksia tekevä NDT-Team Oy. AGCO Suomi puolestaan on siirtänyt TAKKin tiloihin Fendt-traktoreiden huoltokoulutukset.

- Yritysten kanssa samoissa tiloissa toimiminen madaltaa kynnystä yhteistyöhön muutoinkin ja tuo opiskelijoille ja kouluttajille uutta kosketuspintaa työelämään, toteaa Tuomi.

JTA Connection Jere Mattjus

JTA Connectionin Business Unit Director Jere Mattjus