Lähde mukaan kirkastamaan yrityksesi strategiaa ja hakemaan tietoa kehittämismahdollisuuksista yhdessä toisten yrittäjien kanssa.

Kasvuyrittäjän koulutusohjelma on rakennettu ja toteutetaan yhdessä Pirkanmaan Yrittäjien ja Pirkanmaan Yrityskummien kanssa.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on saada työkaluja yritystoiminnan kehittämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen. Koulutuksen aikana suoritetaan yrittäjän ammattitutkinto, jossa osaaminen osoitetaan näyttöinä kehittämällä oman yrityksen toimintaa.

Kohderyhmä

Koulutusohjelma on suunnattu Pirkanmaan Yrittäjien ja Pirkanmaan Yrityskummien jäsenyrityksille, jotka ovat toimineet jo joitakin vuosia. Koulutusohjelman teemoina ovat liiketoiminnan kehittäminen, kasvu ja kansainvälistyminen.

Koulutuksen aikana suoritetaan yrittäjän ammattitutkinto, yritystoiminnan kehittämisen osaamisala. Koulutus toteutetaan päätoimisten yrittäjien osalta oppisopimuskoulutuksena ja sivutoimisen yrittäjän osalta omaehtoisena koulutuksena.

Toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. Yrittäjän oppisopimus sopii päätoimisille yrittäjille, joiden keskimääräinen työaika on vähintään 25 tuntia viikossa. Oppisopimuksessa valitset mentoriksesi kokeneen yrittäjän, joka ohjaa ja arvioi oppimistasi. Mentoreina Kasvuyrittäjän koulutusohjelmassa toimivat Pirkanmaan Yrityskummit.

Koulutuksen kesto on noin vuosi. Lähiopetuspäiviä on noin 8 henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Oppiminen muodostuu lähiopetuspäivistä ja omassa yrityksessä toteutettavista kehittämishankkeista ja -toimenpiteistä. Työkaluina hyödynnämme Lean-filosofiaa ja nopeita kokeiluja.

Sisältö

Kasvuyrittäjän koulutusohjelman teemat:

 • Starttitilaisuus 3.9.2019 klo 9-12
 • Visiotyöskentely
 • Asiakaslähtöinen toiminta
 • Tehokkuus ja tunnusluvut
 • Kasvu ja kansainvälistyminen
 • Kasvun rahoitus
 • Myynti
 • Myynti ja some
 • Tavoitteista totta - kehittämishankkeiden esittely

Koulutukseen osallistuminen edellyttää sinulta sitoutumista osallistua aktiivisesti lähiopetuspäivien työskentelyyn sekä aitoa halua kehittää yrityksesi toimintaa. Tukenasi oppisopimuskoulutuksessa toimii kokenut mentori Pirkanmaan Yrityskummeista.

Ajankohta

30.09.2019—31.08.2020

Kesto

Noin 1 vuosi

Paikka

Lähiopetus pidetään TAKKin Nirvan kampuksella, Kurssikeskuksenkatu 11.

Hinta
 • Oppisopimuskoulutus päätoimiselle yrittäjälle, opiskelijamaksu 170 €
 • Omaehtoinen koulutus sivutoimiselle yrittäjälle, opiskelijamaksu 170 €

Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Koulutusta rahoittaa myös Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €, mikäli sinulla on 5 vuotta työkokemusta suomalaisen työnantajan palveluksessa.

Hakeutuminen
Hakuaika: 15.05.2019—22.08.2019

Koulutukseen hakeudutaan TAKKin nettisivujen kautta https://www.takk.fi/fi/koulutukset/ammattialat/yrittajyys.  

Hakuaika päättyy 22.8.2019. Hakijat kutsutaan mukaan Starttipäivään, joka pidetään 3.9.2019. Starttipäivän jälkeen valitaan suoritettavat tutkinnon osat ja solmitaan oppisopimukset.

Mikäli haet omaehtoiseen koulutukseen (sivutoiminen yrittäjä), voit jättää hakemuksen oppisopimukseen liittyvät kohdat täyttämättä. Perustelethan hakemuksessasi, miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen.

 

Hakulomakkeeseen

Lisätiedot

Olemme mielellämme avuksi, mikäli sinulla on kysyttävää.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, HiOMO
Koulutussuunnittelija Tuija Pohjansaari-Kirmo
puh. 044 7906 434
tuija.pohjansaari-kirmo@takk.fi

Kouluttaja Elisa Haikala
puh. 044 7906 460
elisa.haikala@takk.fi

Oppisopimusasiat
Oppisopimuspäällikkö Harri Huhdanpää
puh. 044 7906 473
harri.huhdanpaa@takk.fi