Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta valmistuu tarjoilijoita ja baarimestareita. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa: baarin asiakaspalvelun osaamisalalta valmistuu baarimestareita ja ravintolan asiakaspalvelun osaamisalalta  tarjoilijoita.

Tarjoilija ja baarimestari ovat asiakaspalvelun sekä ruoka- ja/tai juomatuotteiden ammattilaisia, jotka saavat asiakkaat viihtymään. Ravintola-alalla työskentely edellyttää joustavaa asennetta työtä kohtaan, ja työajat ovat vaihtelevia. Tärkeää on kyky työskennellä nopeasti, muuttuvien työaikojen puitteissa ja halua oppia uutta.

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittaneet tarjoilijat työskentelevät erilaisin liikeideoin toimivien ravintoloiden, kahviloiden yms. ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittaneet baarimestarit työskentelelevät erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon sisältö

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat

  • ravintolan tarjoilutyössä toimiminen, 40 osp

Osaamisalavalinnasta riippuen suoritetaan joko

  • ruokaravintolassa toimiminen, 45 osp (Ravintolan asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija)
    tai
  • baarityössä toimiminen, 45 osp (Baarin asiakaspalvelun osaamisala, baarimestari)

Lisäksi suoritetaan valinnaisia tutkinnon osia vähintään 35 osp

  • Cocktailbaarissa toimiminen, 35 osp
  • Juhlapalvelussa toimiminen, 20 osp
  • Henkilöstöravintolassa toimiminen, 20 osp
  • Kahvilan asiantuntijana toimiminen, 35 osp
  • Olutravintolassa toimiminen, 35 osp
  • Ravintolan tuotteen kehittäminen, 15 osp
  • Tilaustarjoilussa toimiminen, 20 osp
  • Viinibaarissa toimiminen, 35 osp
  • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta

ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta | 10-15 osp

Katso lisätiedot ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon ePerusteista

Alkavat koulutukset

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, Baarimestari / Tarjoilija (oppisopimus)
Oppisopimuskoulutus
Tutkintokoulutus
Ajankohta:
1.1.2024—31.12.2026
Hakuaika:
7.12.2023—31.12.2024

Kohderyhmä

Koulutus suuntautuu ravintolan asiakaspalvelun tarjoilijan ja baarimestarin työtehtäviin. Koulutuksessa on tavoitteena on suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia.

Koulutus on tarkoitettu kaikille oppisopimuskoulutukseen haluaville henkilöille, joilla on työpaikka jo tiedossa.

Ajankohta

1.1.2024—31.12.2026

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta opiskelija maksaa itse opiskelun aikana suoritettamansa pätevyystodistukset esim. hygienia- ja anniskelupassi (à 10 €).

Opintojen laajuus ja rahoitus

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä.

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

  • Ravintolan asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija
  • Baarinasiakaspalvelun osaamisala, baarimestari

Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleet perusteet ja tutkinnonosat voit katsoa seuraavien linkkien kautta:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4551090

Hakeutuminen

Hakuaika: 7.12.2023—31.12.2024

Koulutuksen voi aloittaa joustavasti pitkin vuotta. Aloituksista sovitaan henkilökohtaisesti.
Huomioithan, että oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain mikäli sinulla on tiedossa oppisopimuspaikka. Mikäli työpaikkaa ei ole tiedossa katso  muut koulutusvaihtoehtomme.

 

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

  • lisätiedot koulutuksesta: kouluttaja Juha Alajoki, puh. 044 7906 100, juha.alajoki@takk.fi
  • sihteeri Helena Nikkilä, puh. 044 7906 405, helena.nikkila@takk.fi 
  • lisätietoja oppisopimuksesta: koulutustarkastaja, Maiju Aro puh. 044 7906 411, maiju.aro@takk.fi
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, baarimestari/tarjoilija (omaehtoinen)
Tutkintokoulutus
Ajankohta:
3.6.2024—23.5.2025
Hakuaika:
5.4.2024—12.5.2024

Koulutus suuntautuu ravintolan- tai baarin asiakaspalvelun ammattihenkilökunnan työtehtäviin ja sen tavoite on laajentaa opiskelijoiden osaamista tutkintoon saakka ja edistää työllistymistä. Koulutuksessa on tavoitteena suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia. 

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille omaehtoiseen koulutukseen haluaville henkilöille. 

Ravintola-alalla työskentely soveltuu hyvin henkilölle, jolla on vuorotyövalmius ja mahdollisuus joustaa työvuoroissa. Alalle työllistymismahdollisuudet ovat tällä hetkellä erinomaiset. Koulutuksen harjoittelujaksoilla pääset tutustumaan erilaisiin paikkoihin ja löydät sitä kautta kenties uuden työpaikkasi. 

HUOM! Koulutuksen aikana sinulla on ammattialan opintojen lomassa mahdollisuus osallistua myös 5 päivää kestävään järjestyksenvalvojen opintoihin, jonka jälkeen voit hakea järjestyksenvalvoja korttia.

Haluatko toimia asiakkaiden kanssa rennossa ilmapiirissä mukavien työkavereiden kanssa?

Ajankohta

3.6.2024—23.5.2025

Paikka

Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija hankkii työvaatetuksen itse, mahdollisuus yhteishankintaan koulun kautta. Opiskelija maksaa itse myös opiskelun aikana mahdollisesti suoritettamansa pätevyystodistukset esim. hygieniapassi (à 12 €) ja anniskelupassi (à 10 €).

Opintojen laajuus ja rahoitus

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä.

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

  • baarin asiakaspalvelun osaamisala, baarimestari
  • ravintolan asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija

Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleet perusteet ja tutkinnonosat voit katsoa seuraavien linkkien kautta:  https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4551090 

Hakeutuminen

Hakuaika: 5.4.2024—12.5.2024

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella, joten täytä hakemus huolella. Kiinnitä huomiosi erityisesti hakemuksen Omat perustelut -kohtaan. Perustele, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miksi sinusta tulisi hyvä osaaja juuri tähän ammattiin. 

Aikataulu:

  • Aloitus 3.6.2024
  • Haku päättyy 12.5.2024
  • Haastattelu päivä 16.5.2024
  • Koulutus päättyy 23.5.2025

Loma-ajat:

  • 24.6.2024 - 30.6.2024
  • 23.12.2024 - 2.1.2025

 

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

  • TAKK, koulutussuunnittelija Juha Alajoki, puh. 044 7906 100, juha.alajoki@takk.fi
  • TAKK, sihteeri Helena Nikkilä, puh. 044 7906 405, helena.nikkila@takk.fi 
  • TAKK, rahoitus- ja opintoneuvonta, puh. 044 7906 400, opintoneuvonta@takk.fi