Kosmetologit ovat hyvinvoinnin kokonaisvaltaisia osaajia
Sattuma puuttui peliin ja onnettomuudesta seurasi jotain hyvääkin.
- Työskentelin aiemmin kaupan alalla. Mutta mursin viime vuonna olkapääni ja sain pitkän sairasloman. Sen aikana ehdin miettiä, mitä oikeasti haluan elämältä, kertoo Johanna Suominen.
Suominen halusi opiskella kosmetologiksi, koska kauneudenhoitoala on aina kiinnostanut häntä. Saman kiinnostuksen jakaa myös Marina Väisänen, joka kertoo, että kauneudenhoito on ollut kuin harrastus hänelle.
- Voisin viettää alan liikkeissä, kuten Emotionissa tai Kicksissä vaikka koko päivän.
Myös Väisänen on alanvaihtaja. Hän on ammatiltaan sairaanhoitaja. Väisänen olisi halunnut jo nuorempana opiskella kosmetologiksi, mutta ammatinvalintapsykologi sanoi, että kannattaa opiskella sairaanhoitajaksi, koska heillä on aina töitä. Vuodet vierivät sairaanhoitajana ja juuri, kun työ alkoi olla todella kuormittavaa, Väisänen törmäsi mainokseen TAKKin kauneudenhoitoalan koulutuksesta.
- Ajattelin, että miksi en hakisi, kun opiskeluaika oli verrattain lyhyt ja sain opintovapaata. Tuli tunne, että nyt jos ei koskaan kannattaa hakea.
Samalta alalta opiskelemaan päätyi myös Anna Valpio, joka on terveydenhoitaja ja sairaanhoitaja.
- En sanoisi olevani alanvaihtaja vaan olen täydennyskoulutuksessa. Haluaisin hyödyntää aiempaa ammattiani, koska pidän hoitajan työstä. Ammatissani on mahdollista yhdistää hoitajan ja kosmetologin pätevyydet suuntautumalla esimerkiksi ihosairauksien hoitamiseen.
Valpio kertoo olevansa aikuisopiskelijana kriittinen sen suhteen, mihin hakeutuu opiskelemaan.
- Ystäväni opiskeli TAKKissa ja kertoi olevansa tyytyväinen koulutuksen ja opetuksen tasoon. TAKKissa on laadukasta, monipuolista ja joustavaa opetusta. Oppimisympäristöt ovat kunnossa ja koulun oman hoitolan ansiosta ei tarvitse käyttää aikaa harjoittelupaikan hakemiseen.
Teoriaa ja käytäntöä
Opiskelu TAKKissa ja harjoittelu koulun hoitolassa Lumovassa saa kiitosta opiskelijoilta. Kauneudenhoitoalan koulutuksissa on teorian lisäksi käytännön harjoittelua alusta asti. Väisäsen mukaan työssäoppiminen Lumovan hoitolassa antaa hyvät valmiudet siirtyä työelämään. Myös laadukas opetus saa kiitosta. Suominen mainitsee, että moni jatkaa valmistumisen jälkeen yrittäjänä, mikä on otettu huomioon TAKKin koulutuksessa.
- Koulutukseen kuuluu ammatillista kasvua, jossa käydään läpi eri suuntautumisvaihtoehtoja, joita on paljon. Myös työmahdollisuuksia kartoitetaan. Valinnaisena on yritystoiminnan suunnittelu ja yrityksessä toimiminen.
Kauneudenhoitoala vaatii paljon osaamista. Suominen kertoo, että kurssilla opiskellaan muun muassa ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa.
- Pitää tietää perussairaudetkin. Opiskelu menee paljon syvemmälle kuin saatetaan ajatella. Kosmetologin tehtävänä on esimerkiksi ohjata asiakas lääkärille, kuten ihotautilääkärille.
Valpion mukaan kauneudenhoitoala muuttuu nopeasti. Hän uskoo, että tulevaisuudessa kosmetologit tulevat olemaan vahvoja ammattilaisia terveydenhuoltohenkilöstön ohella.
- Mennään terveys edellä: terve iho on kaunis iho. Kokonaisvaltainen hyvinvointi korostuu. Oma hyvinvointi, jaksaminen ja hyvä uni kiinnostavat yhä enemmän.
Suominen, Väisänen ja Valpio toivottavat lämpimästi kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi kauneudenhoitoalalle.
- Hienoa, jos hakijoiksi saataisiin myös aikuisopiskelijoita, jotta aiemman osaamisen kautta saadaan vielä laajempaa näkemystä ja tietotaitoa alalle, sanoo Valpio.
Suominen suosittelee hakeutumaan koulutukseen avoimin mielin, jos yhtään miettii uraa kauneudenhoitoalalla. Lopuksi hän antaa vinkin hakijoille:
- Ottakaa kaikki ilo irti koulutuksesta, koska aika menee nopeasti ohi. Kurssilla tapaa samanhenkisiä ihmisiä ja solmii pitkäaikaisia ystävyyssuhteita, joten kannattaa hakea!
Lue lisää kosmetologiopinnoista ja katso seuraavat aloitukset
Lue lisää kauneudenhoitoalasta