Lumovan eläväisessä tunnelmassa viihtyvät sekä asiakkaat että opiskelijat

Sairaanhoitaja Taru Nurmela viettää työssään paljon aikaa jalkojen päällä. Kun on aika palautua työn kuormituksesta ja rentoutua, hän varaa ajan kauneushoitola Lumovasta.

 –  Osittain tämän on oman terveyden hoitoa, osittain hemmottelua. Hyvinvoinnille tällä on todella iso merkitys, Taru kertoo.

Taru on käynyt Lumovassa asiakkaana jo vuosia säännöllisesti 2–3 kuukauden välein. Tilanteen mukaan hoidoksi valikoituu esimerkiksi jalkahoito, kasvohoito tai kolmoishoito, jossa hoidetaan sekä kädet, kasvot että jalat. 

– Olen aina tykännyt Lumovan tunnelmasta. Siinä on eloa. Palvelu on hyvää ja lopputulos onnistunut, vaikka vastassa on aina uusi hoitaja. Se ei voi olla sattumaa – täällä täytyy olla hyvä ilmapiiri, Taru tuumii. 

Lumovassa asiakkaita palvelevat TAKKin kosmetologiopiskelijat sekä jalkojenhoitajaopiskelijat (AT). Kouluttajat ohjaavat opiskelijoiden työtä hoitojen aikana. 

– Lumovasta saan aina myös hyviä vinkkejä ja neuvoja. Viimeksi sain mukaan opiskelijan tekemät varvasvälituet.

Yleensä Taru käy hoidoissa yksin, mutta joskus hän on napannut mukaan myös siskonsa, sillä Lumovan suuret tilat mahdollistavat hoidoissa käymisen ystävien kanssa. Aika varataan aina sellaiseen ajankohtaan, ettei ole kiire minnekään. 

– Esimerkiksi loma on kiva aloittaa Lumovasta! 

Jalkojenhoitajaopiskelija Katja haluaa auttaa ihmisiä omalla osaamisellaan

Tällä kerralla Tarulle teki jalkahoidon Katja Ylimys-Yrjölä. Katja päätyi opiskelemaan jalkojenhoitajaksi, koska koki sen olevan hyvä jatkumo aikaisemmille ammateilleen. Jalkojenhoitajaksi opiskeleva suorittaa terveysalan ammattitutkinnon, joka edellyttää, että opiskelija on jo entuudestaan sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilö ja hänellä on vaativaa terveysalan osaamista.

– Olen toiminut aiemmin urheiluhierojana, liikunnanohjaajana ja yrittäjänä. Sen jälkeen olen ollut tehdastöissä, ja nyt opiskelen jalkojenhoitajaksi opintovapaalla. Valmistumisen jälkeen olisi tarkoitus uudelleenkäynnistää yritystoiminta, Katja suunnittelee. 

– Minulle on tärkeää, että pystyn omalla osaamisellani antamaan toiselle avun.

TAKK valikoitui Katjalle opiskelupaikaksi sijainnin takia – Hämeenkyröstä kulkevan on helppo tulla TAKKiin. 

Opinnoissa Katja kertoo viihtyneensä todella hyvin, sekä Lumovan ilmapiirin että opintojen sisällön vuoksi.

– Tämähän on äärimmäisen mielenkiintoista. Jalkaterä on minulle ammatillisesti uusi ihmiskehon osa, ja täällä olen oppinut esimerkiksi erilaisten sairauksien vaikutuksista jalkoihin. Tällaiset uudet opit ovat minulle hyödyksi myös hierojana. 


Lue lisää jalkojenhoitaja (AT) -opinnoista ja katso seuraavat aloitukset