Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki tai suurtalouskokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta valmistuu kokkeja ja suurtalouskokkeja
Ravintola- ja suurtalouskokit ovat ruoanvalmistuksen ammattilaisia. Ravintola-alalla työskenteleviltä odotetaan halua oppia jatkuvasti uutta, tarvittaessa kykyä ripeään työtahtiin sekä joustavuutta - toisinaan nopeasti muuttuvissa työtilanteissa.
Ravintolakokit työskentelevät erityyppisissä ruokaravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, tilaus- ja juhlapalveluyrityksissä, matkustajalaivojen keittiöissä tai yrittäjinä.
Suurtalouskokit työskentelevät ammattikeittiöissä, joissa ruokien valmistusmäärät ovat isoja, esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja vanhusten palveluyksiköissä.
Kokkikoulutuksen sisältö
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa: ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki ja suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.
Tutkinto muodostuu tutkinnon osista. Koko tutkinnon suorittamisen sijaan voi opiskella osatutkinnon ja työllistyä alalle nopeasti. Osatutkinnon voi täydentää koko tutkinnoksi myöhemmin.
Koko tutkintoa suorittaville pakollinen tutkinnon osa, 60 osp
Osaamisalasta riippuen
- Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp (Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala)
tai - Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp (Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala).
Valinnaisia tutkinnon osia (yht. 90 osp) muun muassa
- Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
- Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
- Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
- Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
- Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp.
Opiskelijalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa tarkennetaan koulutuksen lopullisia tavoitteita ja määritellään suoritettavat tutkinnon osat.
Tutustu ruokapalvelujen ammattitutkinnon perusteisiin ja tutkinnon osiin ePerusteissa.
Alkavat koulutukset
Ruokapalvelujen ammattitutkinto, kokki (oppisopimus)
Oppisopimuskoulutus Tutkintokoulutus
Ajankohta:
Joustava aloitus
Hakuaika:
28.1.2025—31.12.2025
|
||
Koulutus suuntautuu ravintola- ja suurtalouskokkien ammattihenkilökunnan työtehtäviin. Tavoitteenasi voi olla Ruokapalvelujen ammattitutkinto (koko tutkinto) tai voit halutessasi suorittaa vain tietyn tutkinnon osan tai tutkinnon osia (osatutkinto). Opiskelijalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa tarkennetaan koulutuksen lopullisia tavoitteita sekä kestoa. KohderyhmäKaikki, jotka ovat kiinnostuneita hankkimaan tutkinto- tai osatutkintokoulutusta ruokapalvelualalta, oppisopimuskoulutuksena. Huomioithan, että opiskellaksesi oppisopimuskoulutuksessa, sinulla tulee olla työpaikka/ työsopimus, sisältäen vähintään 25 h/ vko. AjankohtaJoustava aloitus PaikkaTampereen valtatie 15, 33100 Tampere HintaKoulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta opiskelija maksaa itse opiskelun aikana suorittamansa pätevyystodistukset esim. hygienia- ja anniskelupassi kulloinkin voimassaolevan opiskelijahinnaston mukaan (esim. 1.1.2025 á hinta 20€). ToteutusTyöpaikkasi voi olla suuntautunut joko ravintola- tai suurtalousruoanvalmistukseen. Opiskelu tapahtuu pääosin työpaikallasi. Lähiopiskelupäivistä (määrä ja sisällöt) sovitaan kanssasi tarkemmin henkilökohtaisesti. Ammattiosaaminen näytetään tutkinnon osittain näyttösuorituksissa työpaikalla, käytännön työtehtäviä toteuttaen. Opintojen laajuus ja rahoitusRuokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Ruokapalvelujen ammattitutkinto (koko tutkinto), laajuus 150 osp (=osaamispistettä).
Valinnaiset tutkinnon osat esim:
Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleet perusteet ja tutkinnonosat voit katsoa seuraavien linkkien kautta: HakeutuminenHakuaika: 28.1.2025—31.12.2025Koulutuksen voi aloittaa joustavasti pitkin vuotta. Aloituksista sovitaan henkilökohtaisesti. Huomioithan, että voit hakea oppisopimuskoulutukseen vain, mikäli sinulla on tiedossa oppisopimustyöpaikka. Mikäli sinulla ei ole työpaikkaa, tutustu muihin koulutusvaihtoehtoihimme! It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. Lisätiedot
|
||
-
Joustava aloitus Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, Baarimestari / Tarjoilija (oppisopimus) -
Joustava aloitus Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto -
Joustava aloitus Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto, Vuoropäällikkö -
10.4.2025 Hygieniapassitesti -
10.4.2025 Hygiene passport test, in English