Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto -opinnoissa opiskelija hankkii valmiudet työnjohtotason tehtäviin ja omien esimiestaitojensa ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Hän hallitsee monipuoliset työnjohdolliset tehtävät ja toimii ravintola-alan esihenkilötehtävissä esim. vuoropäällikkönä tai yksikön päällikkönä.

Mara-alan esihenkilön erikoisammattitutkinnon opinnot sopivat majoitus- ja ravitsemisalalla työskenteleville ammattilaisille, joilla on ammattialan peruskoulutus ja useamman vuoden työkokemus sekä alan työpaikka. Opiskelijavalintaan vaikuttaa aikaisempi alan työ- ja esimiestyökokemus. Lisäksi edellytetään soveltuvuutta esimiestehtäviin ja mahdollisuutta työskennellä tutkinnon perusteiden mukaisissa esimiestehtävissä koulutuksen aikana.

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon sisältö

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnossa suoritetaan neljä tutkinnon osaa.

Pakolliset osat

  • Päivittäisten toimintojen ohjaaminen 50 osp
  • Esihenkilönä toimiminen 60 osp
  • Asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen 40 osp

Valinnaiset osat, joita suoritetaan vähintään 30 osp

  • Työpaikkaohjaajana ja arvioijana toimiminen 30 osp
  • Kehittämisprojektin toteuttaminen 30 osp
  • Monimuotoisen työyhteisön johtaminen 20 osp
  • Tutkinnon osa muusta ammattitutkinnosta tai muusta erikoisammattitutkinnosta 10-30 osp

Katso lisätiedot majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon ePerusteista.

Alkavat koulutukset

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto
Oppisopimuskoulutus
Ajankohta:
Joustava aloitus
Hakuaika:
1.5.2024—31.12.2025

Esihenkilötehtäviin Majoitus- ja ravitsemisalalle!

Ajankohta

Joustava aloitus

Paikka

Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Toteutus

Koulutuksen eteneminen ja koulutusaika räätälöityy jokaisen henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti alla olevan tutkintorakenteen perusteella.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, lähiopetusta on 1–2 iltapäivää (klo 12.00–16.00) kuukaudessa. Lisäksi opintoihin kuuluu ohjattua verkko- ja etäopiskelua sekä omaan työhön liittyviä kehittämistehtäviä. Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilön erikoisammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito tutkintotilaisuuksissa työpaikoilla. Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan, jolloin koulutusaika vaihtelee. Koulutuksen kokonaiskesto keskimääriin on noin 1,5 vuotta.

Hakeutuminen

Hakuaika: 1.5.2024—31.12.2025

Koulutukseen on jatkuva haku ja voit aloittaa koulutuksen joustavasti kuukausittain.
Huomioithan, että oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain mikäli sinulla on tiedossa oppisopimuspaikka. Mikäli työpaikkaa ei ole tiedossa, katso muut koulutusvaihtoehtomme.

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!
TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

  • Koulutuksen sisällöstä: kouluttaja Kastanja Ruokokoski, puh. 044 7906 188
  • Oppisopimukseen liittyvät asiat: Maiju Aro, puh. 044 7906 348
  • Sihteeri Helena Nikkilä, puh. 044 7906 405

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi.