Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta, tuotantotekniikan osaamisalalta valmistuu levyseppähitsaajia, jotka työllistyvät osaajiksi valmistavaan teollisuuteen. Levyseppähitsaaja hallitsee erilaisten metallirakenteiden valmistamisen, levytöt ja monipuoliset hitsausmenetelmät. Hitsaaja valmistaa mm. koneenosia, palkkeja, säiliöitä, rakennusten teräsrunkoja, laivoja - kaikkea mitä metallista voidaan tehdä.
Levy- ja hitsausalan perustaitoja tarvitaan konepajatuotantoon liittyvien tuotteiden ja niiden osien sekä muototeräsrakenteiden valmistuksessa. Ammattitaidon perustana ovat manuaaliset valmistusmenetelmät, mutta niiden rinnalle on tullut enenevässä määrin eriasteisia automatisoituja työmenetelmiä.
Levyseppähitsaajana työskentely edellyttää reipasta työotetta, teknistä osaamista sekä itsenäistä ongelmanratkaisukykyä. Juuri näihin keskitytään hitsaajien kone- ja tuotantotekniikan perustutkintokoulutuksessa. Levy-hitsausalan osaajana
- työskentelet osavalmistusta tekevien yritysten tuotannon parissa
- hallitset levykoneet ja niiden käyttöön liittyvän tietotekniikan
- osaat hitsausprosessit ja tunnet koneiden säätöön liittyvät parametrit
- teet itsenäisiä päätöksiä laatuvaatimuksien täyttämiseksi.
Jos pidät tekniikan parissa työskentelystä, perusterveytesi on hyvä ja tykkäät oppia tekemällä sekä haluat nähdä kättesi jäljen, on levyseppähitsaajan koulutus hyvä vaihtoehto. Vuorotyö on alalla yleinen käytäntö, joten opiskelijaksi hakeutuvalla on oltava mahdollisuus työskennellä vähintään 2-vuorotyössä.
Levyseppähitsaajaksi opiskelu
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa opit käyttämään metallin työstämisessä tarvittavia koneita ja laitteita, huolehtimaan työturvallisuudesta ja työpaikan siisteydestä sekä käsittelemään työssä syntyvät jätteet oikein. Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen TAKKin hitsaushallissa ja työpaikalla.
Koulutuksen alussa tehdään henkilökohtainen suunnitelma opiskeluun ja levyseppähitsaajan tutkinnon suorittamiseksi. Suunnitelmassa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen (esim. aiemmat opinnot ja työkokemus) eikä tuttuihin asioihin tarvitse haaskata aikaa.
Levyseppähitsaajan koulutuksen sisältö ja tutkinnon muodostuminen
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tuotantotekniikan osaamisala on levyseppähitsaajaksi opiskelevan valinta.
Levyseppähitsaajan opintoihin kuuluu pakollisia ja valinnaisia tutkinnon osia. Ammatillisia tutkinnon osia opiskellaan yhteensä 145 osp. Lisäksi suoritetaan 35 osp yhteisiä tutkinnon osia.
Pakolliset tutkinnon osat 70 osp
- Huolto- ja asennustyötehtävissä toimiminen (10 osp)
- Levytyökoneiden ja hitsauskoneen käyttö valmistustyötehtävissä (15 osp)
- Manuaalikoneistuskoneiden käyttö valmistustyötehtävissä (15 osp)
- Levytyötehtävissä toimiminen (15 osp)
- Levyrakenteiden kokoonpanohitsaaminen (15 osp)
Valinnaiset tutkinnon osat 75 osp
- CNC-särmäyksen työtehtävissä toimiminen (15 osp)
- Hitsaaminen ja pätevyyskokeen suorittaminen (15 osp)
(Mikäli osaaminen osoitetaan kahdella eri hitsausprosessilla, niin tämän tutkinnon osan voi valita kahdesti.) - Levyjen CNC-leikkaaminen (15 osp)
- Ohutlevytuotteiden valmistaminen (15 osp)
- Muut kone- ja tuotantotekniikan valinnaiset tutkinnon osat
Yhteiset tutkinnot osat, 35 osp
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Tutustu tutkinnon sisältöön ja valinnaisiin tutkinnon osiin tarkemmin Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon ePerusteissa.
Levyseppähitsaajan koulutus yrityksille
Levyseppähitsauskoulutuksia voidaan järjestää myös yrityksille räätälöityinä täsmäkoulutuksina ilman tutkintotavoitetta. Tällöin koulutuksen sisältö voidaan muokata tarkasti yrityksen tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Alkavat koulutukset
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja (oppisopimus)
Oppisopimuskoulutus
Ajankohta:
2.1.2025—31.12.2026
Hakuaika:
19.12.2024—31.12.2025
|
||
Ajankohta2.1.2025—31.12.2026 HakeutuminenHakuaika: 19.12.2024—31.12.2025Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen haetaan oheisen painikkeen kautta
Oppisopimus on tarkoitettu työsuhteessa oleville opiskelijoille. Keskimääräinen työaika on vähintään 25 tuntia viikossa. Oppisopimus tulee olla solmittuna ennen koulutuksen alkua. Tutustu tarkemmin oppisopimukseen TAKKin nettisivuilla: https://www.takk.fi/fi/opiskelijaksi/oppisopimus/ It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. LisätiedotKoulutusasiat Oppisopimusasiat |
||
-
1.1.2025 CAD/CAM-ohjelmointi - Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, oppisopimus, osatutkinto -
2.1.2025 Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja (oppisopimus) -
2.1.2025 Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja (oppisopimus) -
2.1.2025 Tuotantotekniikan ammattitutkinto, koneistuksen osaamisala (oppisopimus) -
6.2.2025 Tulityökortti