Uutiset

TAKK siirtyy vaiheittain etäopetukseen

Uutiset
TAKK aloittaa siirtymisen vaiheittain etäopetukseen 16.3.2020 alkaen. Korvaavia suoritustapoja sekä etäopiskelun ja -ohjauksen mahdollisuuksia tullaan järjestämään monipuolisesti.

Ammatillisessa koulutuksessa työssäoppimisjaksolla olevat opiskelijat menevät työssäoppimispaikkoihinsa, ellei työpaikka rajoita työpaikalle saapumista. Valmistumassa olevien ammatillisten opiskelijoiden näyttöjen suorittaminen varmistetaan.

Sopimuksiin perustuvien koulutusten järjestämisestä sovitaan yhteistyökumppanien, kuten ELY-keskusten ja yritysten kanssa mahdollisimman nopeasti.

Henkilöstö tulee maanantaina 16.3. normaalisti töihin, ellei etätyöstä ole jo sovittu esimiehen kanssa.  Henkilöstöä ohjeistetaan edelleen mahdollisuuksien mukaan etätyöhön, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Kokoukset ja palaverit järjestetään ensisijaisesti verkossa.  

TAKKin toimipisteiden aukioloa ei toistaiseksi rajoiteta, mutta suurissa ryhmissä liikkumista ja kokoontumisia vältetään. Opiskelijoiden tukipalvelut järjestetään pääsääntöisesti normaalisti.

Jos ilmenee hengitystieinfektio-oireita, on jäätävä kotiin. Oireisena ei saa tulla TAKKiin eikä mennä työssäoppimispaikoille.

Edelleen keskeistä on huolehtia hygieniasta. Kädet pitää pestä huolellisesti saippualla ja vedellä sekä kuivata hyvin.

TAKKin varotoimenpiteiden tavoitteena on estää koronaviruksen aiheuttaman taudin leviäminen. Noudatamme valtioneuvoston suosituksia ja Suomen viranomaisten ohjeistusta. WHO on määritellyt tautitilanteen pandemiaksi. Erityisiä epidemia-alueita ei enää määritellä.

TAKKin johto- ja kriisityöryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti ja ohjeistusta voi tulla lisää lähiaikoina. Seuraa TAKKin tiedotusta aiheesta opiskelijaintrassa, nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.