TAKKin saavutettavuusseloste

Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan.

TAKKin verkkosivuja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu  EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Takk.fi-sivusto on julkaistu 19.6.2018, mikä tarkoittaa sitä, että sivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa 23.9.2020 mennessä.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.takk.fi, ja se on laadittu 18.09.2020. Selostetta on päivitetty 3.11.2020. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio Solita Oy.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Ei täytä kriittisiä saavutettavuusvaatimuksia. Korjauksia ollaan tekemässä (ks. seuraava kohta).

Kohtuuton rasite

Olemme teettäneet saavutettavuusauditoinnin Solita Oy:llä. Palauteraportin mukaiset korjaustoimet ovat parhaillaan menossa. Saavutettavuuskriteerien osalta korjattu sivusto on tavoitteena saada käyttöön 30.11.2020 mennessä.

Palautetta saavutettavuudesta?

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Ilmoita puutteesta TAKKille verkkolomakkeella.

Voit jättää palautetta myös sähköpostilla, jos verkkolomakkeen käyttö ei ole mahdollista. Jätä palaute osoitteeseen: viestinta@takk.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh., vaihde 0295 016 000