Verhoomo-ompelimo TAKKin sisustusalalle

Sisustusalan opiskeluun liittyviä verhoilutöitä varten Nirvaan avattiin verhoilu- ja ompelutila.

TAKKiin perustetussa uudessa oppimisympäristössä opiskelijat pääsevät tekemään harjoitustöitä ammattikoneilla ja -laitteilla. Käytössä ovat mm. Teollisuus- ja kotiompelukoneita, saumuri ja paineilmalla toimivat niittipyssyt. Tila on maalattu vaaleaksi ja valaistu hyvin. Lisäksi luonnonvaloa on reilusti tarjolla, joten pikkutarkka työskentely onnistuu.

Sisustusverhoilu kuuluu verhoilu- ja sisustusalan perustutkintoon, sisustajan osaamisalaan. Opiskelijat tekevät tilassa pienimuotoisia huonekalujen verhoilutöitä ja sisustusompelutöitä, mm. verhoja ja tyynyjä.

Verhoomo-ompelimon suunnitteli kouluttaja Ilse Brandt verhoilija Jaana Saarelan ja verhoilijamestari Katja Torvisen kanssa keväällä 2017. TAKKin sisustusalan opiskelijat remontoivat ja varustelivat tilan kesän 2017 aikana. Ensimmäistä kertaa ompelimoverhoomo pääsi tosikäyttöön lokakuun alussa, kun ompelu- ja sisustustekstiiliyrittäjä Minna Ojanen ja Katja Torvinen pitivät sisustusalan opiskelijoille verhoilu- ja ompelutöiden intensiivikurssin.


Lue lisää sisustamisesta ja pintakäsittelystä