Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki ja suurtalouskokki
Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta valmistuu osaamisalasta riippuen kokkeja ja suurtalouskokkeja. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki ja suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalalta valmistuvat ravintolakokit työskentelevät ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneet suurtalouskokit työskentelevät ammatti- ja suurtalouskeittiöissä kokin työtehtävissä.
Ruokapalvelujen ammattitutkinto korvaa aiemmat, poistuneet tutkinnot: Suurtalouskokin ammattitutkinto ja Ravintolakokin ammattitutkinto.
Ravintola-alalla työskentely soveltuu hyvin henkilölle, jolla on vuorotyövalmius ja mahdollisuus joustaa työvuoroissa. Työllistymismahdollisuudet alalla ovat tällä hetkellä erinomaiset.
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon sisältö
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.
Pakollinen tutkinnon osa, 60 osp
Osaamisalasta riippuen suoritetaan joko
- Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp (Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala)
tai - Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp (Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala)
Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp
- Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
- Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
- Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
- Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
- Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
- Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, jolloin laajuudeksi lasketaan 40 osp
- Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-30 osp
Katso lisätiedot ruokapalvelujen ammattitutkinnon ePerusteista
Alkavat koulutukset
Ruokapalvelujen ammattitutkinto, kokki (oppisopimus)
Oppisopimuskoulutus Tutkintokoulutus
Ajankohta:
Joustava aloitus
Hakuaika:
7.12.2023—31.12.2024
|
||
Koulutus suuntautuu ravintola- ja suurtalouskokkien ammattihenkilökunnan työtehtäviin. Koulutuksessa on tavoitteena on suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. KohderyhmäKoulutus on tarkoitettu kaikille oppisopimuskoulutukseen haluaville henkilöille, joilla on työpaikka jo tiedossa. AjankohtaJoustava aloitus PaikkaTampereen valtatie 15, 33100 Tampere HintaKoulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta opiskelija maksaa itse opiskelun aikana suoritettamansa pätevyystodistukset esim. hygienia- ja anniskelupassi (à 10 €). Opintojen laajuus ja rahoitusRuokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleet perusteet ja tutkinnonosat voit katsoa seuraavien linkkien kautta: HakeutuminenHakuaika: 7.12.2023—31.12.2024Huomioithan, että oppisopimuskoulutukseen voita hakea vain mikäli sinulla on tiedossa oppisopimuspaikka. Mikäli työpaikkaa ei ole tiedossa katso muut koulutusvaihtoehtomme. It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. Lisätiedot
|
||