Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta valmistuu osaamisalasta riippuen kokkeja ja suurtalouskokkeja. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki ja suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalalta valmistuvat ravintolakokit työskentelevät ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneet suurtalouskokit työskentelevät ammatti- ja suurtalouskeittiöissä kokin työtehtävissä.

Ruokapalvelujen ammattitutkinto korvaa aiemmat, poistuneet tutkinnot: Suurtalouskokin ammattitutkinto ja Ravintolakokin ammattitutkinto.

Ravintola-alalla työskentely soveltuu hyvin henkilölle, jolla on vuorotyövalmius ja mahdollisuus joustaa työvuoroissa. Työllistymismahdollisuudet alalla ovat tällä hetkellä erinomaiset.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon sisältö

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakollinen tutkinnon osa, 60 osp

Osaamisalasta riippuen suoritetaan joko

  • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp (Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala)
    tai
  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp (Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala)

Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp

  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
  • Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
  • Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, jolloin laajuudeksi lasketaan 40 osp
  • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-30 osp

Katso lisätiedot ruokapalvelujen ammattitutkinnon ePerusteista

Alkavat koulutukset

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, kokki (oppisopimus)
Oppisopimuskoulutus
Tutkintokoulutus
Ajankohta:
Joustava aloitus
Hakuaika:
7.12.2023—31.12.2024

Koulutus suuntautuu ravintola- ja suurtalouskokkien ammattihenkilökunnan työtehtäviin. Koulutuksessa on tavoitteena on suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille oppisopimuskoulutukseen haluaville henkilöille, joilla on työpaikka jo tiedossa.

Ajankohta

Joustava aloitus

Paikka

Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta opiskelija maksaa itse opiskelun aikana suoritettamansa pätevyystodistukset esim. hygienia- ja anniskelupassi (à 10 €).

Opintojen laajuus ja rahoitus

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

  • ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
  • suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki

Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleet perusteet ja tutkinnonosat voit katsoa seuraavien linkkien kautta:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4454273

Hakeutuminen

Hakuaika: 7.12.2023—31.12.2024

Huomioithan, että oppisopimuskoulutukseen voita hakea vain mikäli sinulla on tiedossa oppisopimuspaikka. Mikäli työpaikkaa ei ole tiedossa katso  muut koulutusvaihtoehtomme.

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

  • lisätiedot koulutuksesta: kouluttaja Juha Alajoki, puh. 044 7906 100, juha.alajoki@takk.fi
  • sihteeri Helena Nikkilä, puh. 044 7906 405, helena.nikkila@takk.fi 
  • lisätietoja oppisopimuksesta: koulutustarkastaja, Maiju Aro puh. 044 7906 411, maiju.aro@takk.fi