Torstaina 27.4. järjestetyssä Loistoduunissa oli rekrytoimassa yhdeksän työnantajaa: Enerke, Otis, Omexom, Elenia, MV-Jäähdytys, Tampereen Vera, Henkilöstötalo, GRK Suomi ja WorkPower. Esillä olivat myös alan opiskelumahdollisuudet.
– Tapahtuma meni todella hyvin. Paikalle saapui henkilöitä, jotka halusivat kontaktoida yrityksiä ja jotka olivat kiinnostuneita nimenomaan sähkö- ja sähköverkkoalan koulutuksesta sekä yleisesti TAKKista, kertoo sähkö- ja konetekniikan koulutuspäällikkö Jari Hietanen.
– Samalla pystyimme tarjoamaan omille opiskelijoillemme tilaisuuden tutustua sähköverkko- ja sähköasennusalan työpaikkoihin. Alalla on tarjolla useita erityyppisiä työtehtäviä, ja usein opiskelijat eivät välttämättä tiedostakaan, mihin kaikkeen on mahdollisuus työllistyä koulutuksen jälkeen. Loistoduuni on se paikka, jossa yritykset pääsevät kertomaan tarkemmin mahdollisuuksista.
Yritykset sopivat tilaisuudessa työnhakijoiden kanssa jatkokeskusteluista ja tutustuivat myös CV:ihin.
Jukka Hietakangas ja Juho Toivo Omexomilta olivat tapahtumassa rekrytoimassa ensimmäistä kertaa. Heidän mielestään tapahtuma oli hyvä, ja oli ollut mielenkiintoista päästä tapaamaan työnhakijoita.
– Mukava on saada myös firmalle näkyvyyttä, koska monelle olemme varmaan kuitenkin melko tuntemattomia, Juho totesi.
Omexomilla haussa oli muun muassa asentajia, työmaapäälliköitä ja suunnittelijoita. Hakemusten lähettämisestä oli sovittu työnhakijoiden kanssa. Jukka ja Juho toivoivat, että heidän joukostaan löytyy sopivat tekijät.
Kasvokkaiset kohtaamiset virkistivät
Kävijöitä tapahtumassa oli arviolta 100. Heidän joukossaan oli myös TAKKissa sähköalaa opiskelevat Heidi Roth.
– Minulla on nyt harjoittelu menossa ja valmistun kesäkuussa. Työpaikka on ainoa, mikä puuttuu. Lähdin katsomaan, millaisia vaihtoehtoja täällä on, Heidi kertoo.
Heidille kiinnostavimmaksi yritykseksi osoittautui hissien ja liukuportaiden valmistaja OTIS, joka oli hänelle alkujaan vierain.
– Tämä oli todella hyvä tapahtuma. Mukana oli paljon yrityksiä, ja kysymysten kysymiseen oli pieni kynnys. Kiva, ettei aina tarvitse hakea vain nettisivujen kautta.
Niin ikään TAKKissa sähköalaa opiskeleva Markus piti tapahtumasta.
– Hyvä, että työnantajat ovat valmiita tulemaan tänne paikan päälle kertomaan esimerkiksi oppisopimusmahdollisuuksista, ettei kaikki hoidu aina vain sähköisesti, Markus totesi.
Sähkö- ja automaatioalalta vuonna 2011 valmistunut ja sittemmin TAKKissa päivityskoulutuksessa käynyt Dino kertoi sopineensa kolmen yrityksen kanssa työhakemuksen lähettämisestä.
– Tapahtuma oli ok. Tavoitteena on, että töitä löytyy.