Uutiset

TAKKissa on koulutettu lähihoitajia 30 vuotta

Uutiset
Tänä syksynä TAKKissa juhlitaan 30-vuotiasta lähihoitajakoulutusta. Muuttuva työelämä edellyttää lähihoitajilta jatkuvaa oppimista, missä TAKKin kattava täydennyskoulutusvalikoima heitä tukee.

TAKKissa on tarjolla niin lähihoitajan perustutkintokoulutusta kuin erilaisia lähihoitajille suunnattuja täydennyskoulutuksiakin.

– Monipuolista kattausta erilaisia täydennyskoulutuksia voidaan pitää yhtenä toimintamme kulmakivenä, kertoo sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Mari Kuivamäki.

TAKKin tarjoamissa täydennyskoulutuksissa lähihoitajat voivat täydentää osaamistaan esimerkiksi saattohoitoon, lääkehoitoon, muistisairaan kohtaamiseen, lasten neuropsykiatrisiin haasteisiin sekä terveys- ja hyvinvointiteknologiaan liittyen. Perustutkinto-opinnoissa opiskelijat voivat erikoistua mielenterveys- ja päihdetyöhön, ikääntyneiden hoivaan, vammaistyöhön tai lapsiin ja nuoriin. 

Koulutusta tehdään työelämän tarpeisiin. 

– Lähihoitajilta vaaditaan muuntautumiskykyä ja uuden oppimista. Alan työtehtävät ovat vaihtelevia, asiakastyöhön tulee uudenlaisia haasteita ja menetelmät sekä välineet kehittyvät nopeasti. Täydennyskoulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa osaamista ja ottaa haltuun uusia työtehtäviä. Kouluttautuminen tukee myös työhyvinvointia, Kuivamäki muistuttaa.

– Sote- ja kasvatusalan osaava ja kehittämishaluinen henkilöstö sekä verkosto ja yhteistyökumppanit ovat merkityksellisessä roolissa laadukkaan koulutuksen toteuttamisessa. 

TAKKissa järjestetään lähihoitajakoulutusta myös EU:n ulkopuolelta tuleville opiskelijaryhmille tilauskoulutuksena. Alan tilauskoulutusopiskelijoita löytyy TAKKista tällä hetkellä lähes sata. Kaiken kaikkiaan lähihoitajaopiskelijoiden lukumäärä on tänä vuonna vaihdellut 700–900 opiskelijan välillä, täydennyskoulutuksessa olevat mukaan luettuna.

Yhteistyökumppanit kokoontuivat juhlistamaan lähihoitajakoulutusta

Perjantaina 4.10. TAKKissa kokoonnuttiin juhlistamaan 30-vuotiasta lähihoitajakoulutusta. Mukaan oli kutsuttu TAKKin ulkoisia ja sisäisiä yhteistyökumppaneita sekä sidosryhmiä, sote-alan työnantajia, sote-koulutusalan henkilöstöä sekä jo eläköitynyttä henkilöstöä. 

Opetushallituksen tervehdyksen juhlaan toi opetusneuvos Dinah Arifulla. Tampereen kaupungilta tervehdyksensä esittivät sekä apulaispormestari Matti Helimo että varhaiskasvatusjohtaja Elli Rasimus. Puheissa kiiteltiin TAKKin yhteistyökykyä ja esille nostettiin myös mm. onnistuneet tilauskoulutukset. 

Mies valkoisessa puvussa puhuu mikrofoniin. Hänen vierellään kaksi muuta henkilöä kuuntelee.

Toimialajohtaja Janne Haikansalo, koulutuspäällikkö Mari Kuivamäki ja sote-alan kouluttaja Petri Karoskoski toivottivat vieraat tervetulleiksi.

Sote-alan koulutuspäällikkö Mari Kuivamäki kertoo, että laadukkaan koulutuksen toteuttamisessa merkittävässä roolissa ovat sekä yhteistyökumppanit että kehittämishaluinen henkilöstö.

Opetushallituksen tervehdyksen juhlaan toi opetusneuvos Dinah Arifulla.

Juhlassa esiintyi improvisaatioteatteri Snorkkeli.

Tampereen kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Elli Rasimus kiitteli puheessaan TAKKia ketteryydestä ja yhteistyökyvystä.