Alanvaihtoon ei tarvi mitään ihme kikkailua!

Alanvaihto ja opiskelu ei vaadi mitään ihme kikkailua tai sirkustemppuja. Siihen tarvitaan rohkeutta ja aikaa sekä päättäväisyyttä viedä homma maaliin.

TAKKissa opiskelee vuosittain tuhansia alanvaihtajia. Alanvaihto onnistuu monessa iässä ja elämänvaiheessa. Joku päätyy vaihtamaan jo kaksikymppisenä, mutta kuudenkympin kynnykselläkin ehtii. Osa on päätynyt ratkaisuun yt-neuvotteluiden jälkeen, osa haluaa muutoin uutta suuntaa.

Mitä vaihtoehtoja opiskeluun on ja miten rahoitan opiskelun?

TAKKissa voit opiskella oppisopimuksella, omaehtoisesti tai työvoimakoulutuksessa. Paras tapa opiskella riippuu elämäntilanteestasi.

Opintojen rahoitusvaihtoehdot riippuvat koulutusmuodosta eli opiskeletko oppisopimuksella, omaehtoisesti vai työvoimakoulutuksessa.

Miten haen opiskelemaan?

Hakuajat ja -tavat vaihtelevat: Suurimmassa osassa tutkintokoulutuksista on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden. Oppisopimuskoulutuksiin ja omaehtoisiin koulutuksiin haetaan TAKKin sivujen kautta, työvoimakoulutuksiin ja rekrytoiviin koulutuksiin haetaan TE-palveluiden nettisivuilla.

Mitä tukea voin saada opiskelun aikana?

TAKKissa on tarjolle monipuoliset opiskelijapalvelut. Tukea on tarjolla matalalla kynnyksellä, esim. digivälineiden ja -ohjelmistojen käyttöön sekä matematiikkaan ja tehtävien tekemiseen. Opinto-ohjaajat ja erityisopettajat ovat opiskelijoidemme tavoitettavissa ja yrittäjyysneuvonta palvelee yrittäjyyttä miettiviä.

Miten kauan opiskelu kestää?

Opiskeluaika riippuu tutkinnosta ja aiemmasta osaamisestasi. Koulutus henkilökohtaistetaan eli aiempi koulutus, työkokemus ja muu osaaminen huomioidaan opintojen suunnittelussa. Se vaikuttaa myös koulutuksen kestoon. Nopeimmillaan uuteen ammattiin voi päästä muutamassa kuukaudessa esimerkiksi rekrytoivilla koulutuksilla. Pisimmillään tutkintokoulutukset vievät vuodesta kahteen. Koulutuksen oletuskesto on kerrottu koulutuksen tiedoissa.

Alanvaihtajien tarinoita