Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija tai baarimestari

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta valmistuu tarjoilijoita ja baarimestareita.
Tarjoilijat ja baarimestarit ovat ruoka- ja/tai juomatuotteiden sekä asiakaspalvelun ammattilaisia, jotka saavat asiakkaat viihtymään. Ravintola-alalla työskenteleviltä odotetaan halua oppia jatkuvasti uutta, tarvittaessa kykyä ripeään työtahtiin sekä joustavuutta - toisinaan nopeasti muuttuvissa työtilanteissa.
Tarjoilijat työskentelevät tavallisesti erityyppisissä ruokaravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, ruokaa tarjoavissa kahviloissa ja tilaustarjoilun parissa esimerkiksi juhlapalveluyrityksissä.
Baarimestareiden työpaikkoina voivat toimia erilaiset hotellien baarit, alkoholijuomia anniskelevat kahvilat, viini- ja cocktailbaarit sekä olutravintolat.
Tarjoilijan ja baarimestarin koulutuksen sisältö
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä. Siinä on kaksi osaamisalaa: baarin asiakaspalvelun osaamisalalta valmistuu baarimestareita ja ravintolan asiakaspalvelun osaamisalalta tarjoilijoita.
Tutkinto muodostuu tutkinnon osista. Koko tutkinnon suorittamisen sijaan voi opiskella osatutkinnon ja työllistyä alalle nopeasti.
Osatutkinnon voi täydentää koko tutkinnoksi myöhemmin.
Koko tutkintoa suorittaville pakolliset tutkinnon osat
- ravintolan tarjoilutyössä toimiminen, 40 osp
Osaamisalasta riippuen
- ruokaravintolassa toimiminen, 45 osp (Ravintolan asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija)
tai - baarityössä toimiminen, 45 osp (Baarin asiakaspalvelun osaamisala, baarimestari)
Valinnaisia tutkinnon osia (väh. 35 osp) muun muassa
- Cocktailbaarissa toimiminen, 35 osp
- Juhlapalvelussa toimiminen, 20 osp
- Henkilöstöravintolassa toimiminen, 20 osp
- Kahvilan asiantuntijana toimiminen, 35 osp
- Olutravintolassa toimiminen, 35 osp
- Ravintolan tuotteen kehittäminen, 15 osp
- Tilaustarjoilussa toimiminen, 20 osp
- Viinibaarissa toimiminen, 35 osp.
Opiskelijalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa tarkennetaan koulutuksen lopullisia tavoitteita ja määritellään suoritettavat tutkinnon osat.
Tutustu ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon perusteisiin ja tutkinnon osiin ePerusteissa.
Alkavat koulutukset
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, Baarimestari / Tarjoilija (oppisopimus)
Oppisopimuskoulutus Tutkintokoulutus
Ajankohta:
Joustava aloitus
Hakuaika:
28.1.2025—31.12.2025
|
||
Koulutus suuntautuu ravintolan ja/ tai baarin ammattihenkilökunnan työtehtäviin. Tavoitteenasi voi olla Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto (koko tutkinto) tai voit halutessasi suorittaa vain tietyn tutkinnon osan tai tutkinnon osia (osatutkinto). Opiskelijalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa tarkennetaan koulutuksen lopullisia tavoitteita sekä kestoa. KohderyhmäKaikki, jotka ovat kiinnostuneita hankkimaan tutkinto- tai osatutkintokoulutusta ravintolan ja/ tai baarin asiakaspalvelutyötehtäviin , oppisopimuskoulutuksena. Huomioithan, että opiskellaksesi oppisopimuskoulutuksessa, sinulla tulee olla työpaikka/ työsopimus, sisältäen vähintään 25 h/ vko. AjankohtaJoustava aloitus PaikkaTampereen valtatie 15, 33100 Tampere HintaKoulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta opiskelija maksaa itse opiskelun aikana suorittamansa pätevyystodistukset esim. hygienia- ja anniskelupassi kulloinkin voimassaolevan opiskelijahinnaston mukaan (esim. 1.1.2025 á hinta 20€). ToteutusTyöpaikkasi toiminnot voivat painottua joko ruokaravintolan/ ravintolan tarjoilutyötehtäviin tai baarin työtehtäviin. Opiskelu tapahtuu pääosin työpaikallasi. Lähiopiskelupäivistä (määrä ja sisällöt) sovitaan kanssasi tarkemmin henkilökohtaisesti. Ammattiosaaminen näytetään tutkinnon osittain näyttösuorituksissa työpaikalla, käytännön työtehtäviä toteuttaen. Opintojen laajuus ja rahoitusRavintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto (koko tutkinto), laajuus 120 osp (=osaamispistettä).
Valinnainen tutkinnon osa, esim.
Tutkinnon 1.1.2019 voimaan tulleet perusteet ja tutkinnonosat voit katsoa seuraavien linkkien kautta: HakeutuminenHakuaika: 28.1.2025—31.12.2025Koulutuksen voi aloittaa joustavasti pitkin vuotta. Aloituksista sovitaan henkilökohtaisesti.
It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more. Lisätiedot
|
||
-
Joustava aloitus Ruokapalvelujen ammattitutkinto, kokki (oppisopimus) -
Joustava aloitus Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto -
Joustava aloitus Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto, Vuoropäällikkö -
10.4.2025 Hygieniapassitesti -
16.4.2025 Anniskelupassitesti